Sparkle vegg

Kan jeg sparkle veggene selv?

D

et er selvsagt avhengig av hvilket prosjekt det er snakk om, men i de fleste tilfeller vil vår anbefaling være at man setter jobben med å sparkle vegger bort til faglærte. I denne artikkelen forklarer vi hvordan det å sparkle er en komplisert jobb som krever mye øving. Ta gjerne kontakt, så kan vi komme med konkrete råd tilpasset din bolig.

Hva betyr det å sparkle en vegg?

Når vegger skal påføres ny maling er sparkling noe man ofte gjør først. Ved å sparkle vil ujevnheter fra underlaget, enten det er gips, treverk, tapet, betong, myr eller noe annet, bli borte, og resultatet blir glatte og fine overflater. Tar man alle veggene i et rom samtidig, vil uttrykket bli fint og helhetlig, og det vil ha lang varighet. En god sparklingsjobb tar også for seg hjørner og listverk.

At underlaget er slett og fint vil alltid gjøre malerjobben enklere og bedre, og om man skulle ønske mer struktur i overflaten, f.eks. en rustikkaktig stil, så anbefaler vi likevel sparkling, men at malingsvalget er det som definerer overflaten, ikke underlaget.

Kan man sparkle vegger selv?

Det er ganske komplisert å sparkle en vegg, og det krever en god dose tålmodighet og gjerne mye øving. Som nevnt over er det sterkt avhengig av underlaget, og man må gjøre grundige vurderinger av det før man planlegger hvordan det skal bygges opp, og før man går til innkjøp av produkter og verktøy. Sliping må gjøres ordentlig, og man må velge riktig type sparkelmasse.

Å sparkle vegger krever mye øving

Det er fullt mulig å gjøre det med god veiledning, og vi hjelper deg gjerne i gang. Ønsker du å dyppe tærne kan du for eksempel rulle eller male et strøk selv.

Hvem hos oss gjør sparkling?

Vi samarbeider med 2-3 forskjellige malermesterfirma. Dette er utdannede malere med høy grad av profesjonalitet og ekspertise.

Pris for å helsparkle vegg?

Vi kan ikke si noe om pris på generelt grunnlag, men det er også derfor vi tilbyr gratis befaring. I den forbindelse kan vi se nøyere på det som er under, eventuell tapetjobb eller grunning som er blitt gjort tidligere, om det er blærete osv.

Ta gjerne kontakt i dag for en uforpliktende gratis befaring.

Sliter du med å komme i gang?

Slik hjelper vi deg med oppussingen

1

Befaring

På et trivelig besøk hos deg lar vi idéene flomme og danner et bilde om hvordan din drøm kan bli til virkelighet.

Les mer
2

Planlegging

Med god kontroll på helheten kontakter  vi håndverkere og legger en plan for fremdrift og budsjett som du er fornøyd med.

Les mer
3

Gjennomføring

Prosjektledelsen gjør vi for deg. Vi engasjerer dyktige håndverkere som gjennomfører til avtalt tid og pris, og leverer et strålende resultat.

Les mer
Farger til fargevalg

Start med en gratis befaring

La oss komme på besøk til deg. Vi ser på oppussingplanene dine og sammen finner vi gode kreative løsninger for å gjøre drømmen din til virkelighet. Befaringen er helt gratis og uforpliktende.

Send oss en melding

Takk for meldingen!

Vi svarer deg så fort vi kan.
Oi dette var merkelig!

Meldingen ble ikke sendt.
Prøv på nytt eller kontakt oss på annen måte.
Ta første steg

Kom i gang med oppussingen

En inspirerende samtale med en profesjonell. Gratis og uforpliktende.