En peis skaper et hyggelig hjem å være i

Totalrenovering av hus i Bærum

V

årens store eventyr er et prosjekt hvor vi totalrenoverer et hus i Bærum. Prosjektet har en kostnadsramme på ca. 3,5 millioner kroner, og omfatter en enebolig med to etasjer.

Huset er fra 1970 og eies av et ungt par i 30-åra. I første omgang ønskes en total restaurering av 1. etasjen, mens over de neste 3-5 årene er det kjelleren som står for tur.

En total restaurering er ganske omfattende, men med god planlegging og de rette folka på hver enkelt oppgave så er det gjennomførbart på perioden 1. mars til begynnelsen av sommerferien. Ferdig resultat blir i praksis et fullstendig nytt hus!

Hva består en totalrenovering av?

En totalrenovering kan ta for seg mye forskjellig avhengig av hva du som huseier ønsker. Er du i prosess med å kjøpe et nytt hus som skal pusses opp? Ta gjerne kontakt tidlig, så kan vi være med på visning og gi råd, gratis og uforpliktende! Les våre råd til deg som skal kjøpe bolig.

I prosjektet i Bærum har vi fornyet fasaden, byttet alt av vinduer, og fullstendig isolert ytterveggene på nytt på innsiden. Dette er en viktig del av moderniseringen, blant annet med hensyn til energi og varme. Vi har lagt opp til vannbåren varme, og at strømmen som kreves kan håndteres av en varmepumpe.

Det var en god del svikt i gulvene. Når folk beveget seg på det, eller møbler ble flyttet, bevegde også gulvet seg. Gulvet er revet, og det er lagt inn en forsterkning i hvert bjelkelag for avstiving. Den ekstra forsterkningen sikrer et avstivet og solid gulv for fremtiden.

Prosjektet innebærer også en totalrenovering av bad, kjøkken, WC, samt installering av badstue. Det var et ønske om å bevare noe, men i praksis viste det seg å være lite å ta vare på. Når alt står ferdig vil eierne oppleve dette som et nytt hus!

Badstue
Eierne av huset kan snart slappe av i egen badstue på kalde vinterdager

Økningen i strømprisene fra og med vinteren 2022 ledet til økt salg av peis. Fra oktober 2020 til oktober 2022 kjøpte nær 340.000 nordmenn seg ny ovn eller et nytt ildsted i hjemmet. Også i huset i Bærum skal det settes inn peis. Vurderer du peis? Både Jøtul og Varmefag har skrevet gode artikler med råd til deg som vurderer peis. Vi hjelper selvsagt med trygg og god montering.

Hva kan du bidra med selv?

Vi får alltid spørsmål om hva man kan bidra med selv i et slikt prosjekt, og det er alltid opp til deg som eier av hjemmet. Vi kommer med våre anbefalinger, og kan også gi mindre opplæringssesjoner hvis det er behov for det. I dette aktuelle prosjektet gjør kunden så å si ingenting selv, bare deponering av avfall på grunn av avgiftssrelaterte årsaker.

Er du nysgjerrig på kombinasjonen av eget bidrag med våre leveranser så tar vi en prat om det.

Les gjerne dette innlegget hvor vi gir vår anbefaling om hvorvidt man bør sparkle selv eller ikke.

Hvor lang tid tar det å renovere et helt hus?

Prosjektet vokser tydelig frem over 2-3 møter, deretter kommer håndverkere inn og gjør estimering. Dette prosjektet hadde oppstart 1. mars, og planen som ble lagt frem beskriver nøyaktig hvordan det skulle forløpe seg frem til ferdigstillelse før sommerferien. Prosjektet er ganske så omfattende, så eierne av huset flyttet ut og bor et annet sted. Man bør ha et alternativt bosted for et så stort prosjekt.

Målet vårt er at kunden ikke skal ha noen bekymringer eller uønskede overraskelser. I dette prosjektet har kunden selv rapportert tilbake at "jeg har aldri følt at jeg har blitt tatt så godt vare på". Planlegging er veldig viktig for oss og våre kunder, så her har vi skrevet mer om hvordan vi typisk går frem.

"Jeg har aldri følt at jeg har blitt tatt så godt vare på"

Vi har også skrevet en artikkel med råd til deg som skal totalrenovere bolig.

Hvorfor ikke rive og bygge nytt hus på tomta?

For et slikt hus, i et så sentralt og fint område, så er ikke dette et tema engang. Rivingen av det gamle, kostnaden av å bygge et helt nytt hus; det er som oftest et bedre regnestykke å gjøre en totalrenovering.

Investeringen du gjør kommer som regel igjen i prisøkningen. Dette kan du også få bekreftet av en dyktig eiendomsmegler.

Uforpliktende befaring med prosjektleder Trond

Les mer om vår prosjektleder Trond i denne artikkelen. Ønsker du en prat om dine drømmer og prosjektidéer, ta kontakt i dag for en uforpliktende befaring. Vi gjør oppussingsprosjekter i Oslo, Asker og Bærum, og har over 30 års erfaring i bransjen.

Sliter du med å komme i gang?

Slik hjelper vi deg med oppussingen

1

Befaring

På et trivelig besøk hos deg lar vi idéene flomme og danner et bilde om hvordan din drøm kan bli til virkelighet.

Les mer
2

Planlegging

Med god kontroll på helheten kontakter  vi håndverkere og legger en plan for fremdrift og budsjett som du er fornøyd med.

Les mer
3

Gjennomføring

Prosjektledelsen gjør vi for deg. Vi engasjerer dyktige håndverkere som gjennomfører til avtalt tid og pris, og leverer et strålende resultat.

Les mer
Farger til fargevalg

Start med en gratis befaring

La oss komme på besøk til deg. Vi ser på oppussingplanene dine og sammen finner vi gode kreative løsninger for å gjøre drømmen din til virkelighet. Befaringen er helt gratis og uforpliktende.

Send oss en melding

Takk for meldingen!

Vi svarer deg så fort vi kan.
Oi dette var merkelig!

Meldingen ble ikke sendt.
Prøv på nytt eller kontakt oss på annen måte.
Ta første steg

Kom i gang med oppussingen

En inspirerende samtale med en profesjonell. Gratis og uforpliktende.