Stue nyoppusset

Råd til deg som skal totalrenovere bolig

G

od planlegging er selve fundamentet

Å totalrenovere en bolig kan bli et stort prosjekt med mange avhengigheter. Med den rette erfaringen, solid planlegging, og de beste fagfolkene for hver enkelt del, er du sikret et prosjekt som leverer på tids- og budsjettrammene samt forventningene til kvalitet.

Vår erfaring med totalrenovering av boliger

Vi har bare positive erfaringer med totalrenovering, og har jobbet med med hus, rekkehus og leiligheter. Med våre kunder kommer vi inn tidlig i prosessen, opparbeider en god oversikt, og legger en helhetlig plan. I sum gjør det at vi sjeldent støter på store overraskelser, og du som kunde opplever prosjektet som forutsigbart.

Bare de siste få årene har vi gjennomført minst 50-60 totalrenoveringer av boliger. Trond har gjort prosjekter for kongefamilien, og har vært fargekonsulent på Skaugum! Hvert eneste prosjekt behandles som unikt og vi legger stor vekt på planlegging, etterlevelse av fremdriftsplaner, og kontroll på budsjettet som er utformet i samråd med deg som er kunde. Kun de beste og mest egnede fagfolkene og konsulentene er med i prosessen, og vi er stolte av å ha jobbet med selve eliten av interiørarkitekter.

Hvordan går vi i gang med å pusse opp en bolig?

Uansett hvor konkrete tankene dine er, og hva slags erfaring og kunnskap du har, går vi inn som en sparringspartner og prosjektleder. Vi ivaretar din drøm for boligen, samt ditt behov for trygghet, forutsigbarhet og kvalitet.

Vurderer du å kjøpe et oppussingsobjekt? Send oss gjerne prospektet. Da vil vi gå gjennom tilstandsrapporter og se på bildene, og om du ønsker det blir vår prosjektleder Trond med deg på visning. I etterkant vil du få et estimat på hva oppussingen vil koste deg. Det viktigste er at du kan føle deg trygg med kjøpet av ny bolig og på at oppussingsprosjektet blir i henhold til drømmen og innenfor tids- og budsjettrammene. Nylig var vi med en kunde på visning av et stort hus på Tanum. Vi lagde en tilstandsrapport, kunden la inn et bud og vant, og nå starter vi med et veldig spennende prosjekt!

Vi gjennomfører gjerne befaring av bolig i forbindelse med en visning. En befaring er uforpliktende og gratis, og vår erfaring er at samtalen som oppstår gir umiddelbar verdi til deg som vurderer et slikt prosjekt.

Hvor mye koster det å totalrenovere en bolig?

Vi får ofte spørsmål om hvor mye det koster å totalrenovere en bolig. Det varierer selvsagt veldig. Vår opplevelse er at de som tenker å gjøre et slikt prosjekt ofte er realistiske og informerte, og vi opplever derfor sjeldent at noen blir overrasket over den endelige prisen. Omfanget blir ofte tydelig etter den første samtalen, og det er svært få som melder pass etter de har hørt prisestimatet.

Budsjettrammen din er ekstremt viktig, og det er også tidsrammen. Det viser seg faktisk at mange overestimerer hvor mye tid det skal ta. Nylig hadde vi en kunde som hadde sett for seg at prosjektet skulle ta ca. 3 måneder, mens i realiteten tok det 6 uker, altså halve tiden. Vi oppnår dette ved å komprimere prosjektleveransene og ved å lage en god fremdriftsplan. Vi hadde også for litt siden en kunde som ønsket inderlig å få fullført et prosjekt innen jul. Naboene hennes trodde ikke at det var mulig, men 16. desember stod hun der stolt med det ferdige resultatet!

Hvorfor totalrenovere en eldre bolig, er det ikke bedre å kjøpe nytt?

Det koster jo å pusse opp, mens nye hus holder høy standard. Vi mener at mange eldre boliger fortjener en ordentlig renovering! Dersom boligen har en ekstremt god beliggenhet, men er bygget for lenge siden, kan et nøye planlagt renoveringsprosjekt være en god løsning. Å gi nytt liv til en eldre bolig kan også være et spennende prosjekt som kan gi et utsøkt resultat med mye sjarm og kvalitet.

Som fagfolk gleder vi oss til ditt oppussingsprosjekt. Det å gi deg en trygghet til helheten, og en forståelse for prosessen vi skal gjennom, er svært viktig for oss. Med vår erfaring og kunnskap planlegger vi for det uforutsette, og den grundige gjennomgangen av boligen legger utgangspunktet. Selve gjennomføringen skal være gøy; det å se fremdrift, og det å ha de beste fagfolkene i sving på hver enkelt del av prosjektet. Vi tar rollen som bindeleddet mellom deg og våre håndplukkede håndverkere.

Hva er hovedutfordringene ved totalrenovering av eldre boliger?

Med eldre bygårder kan det være utfordringer knyttet til for eksempel porøs puss, mens i eldre eneboliger kan man støte på fuktighet, råte og sopp, f.eks. i det man slår ned vegger. Andre utfordringer kan være knyttet til skjevheter. Nylig hadde vi et prosjekt på Hvalstadåsen, en gammel bolig fra 1870, hvor vi fikk avklart at det ikke var noe råte, kun enkelte skjevheter. Noen av skjevhetene måtte kunden leve med, men “det var litt av sjarmen med huset”. I det hele tatt løser vi utfordringene gjennom å ta gode faglige valg i planleggingen og underveis i prosjektet.

Avhengig av hvor inngripende prosjektet skal være vil det være viktig å gjøre nøye sjekk av alt som har med rørføringer og det elektriske anlegget. Vi opparbeider et forhold til byggets historikk, og vurderer kvaliteten og levetiden på det som er installert. Tilstandsrapporter og konsekvensutredning ved store endringer er ekstremt viktig tidlig i prosjektet. Vi starter med å gå i dialog med deg rundt dine ønsker, deretter gjør vi nødvendige undersøkelser før vi kommer tilbake til deg med idéer og forslag til plan.

“Kan vi rive denne veggen?”

Dersom vi trenger tilstandsrapport på et spesielt fagfelt så henter vi inn en håndplukket fagperson. Nylig hadde vi et prosjekt hvor bæreveggene måtte identifiseres. Det brakte oss til det gamle kartverket, hvor vi fant de gamle tegningene fra da bygget ble satt opp, og der lå fasiten!

Denne typen spørsmål adresserer vi i planleggingsfasen. Videre beskriver vi i våre prosjektplaner rom for rom slik at det er mest mulig forståelig for deg.

“Jeg husker hver eneste jobb, og hver eneste person”
Trond Aarbogh Bjerke, Prosjektleder

Vi investerer emosjonelt i hvert eneste prosjekt, fordi vi vet hvor mye det betyr for deg, og fordi vi har en sterk yrkesstolthet. Den største gleden får vi når vi hører fra kunder som tar i bruk boligen igjen igjen etter en oppussingsperiode!

Kikker du på oppussingsobjekter eller vurderer du å totalrenovere din bolig?

Ta gjerne kontakt tidlig, slik at kostnadene kan estimeres basert på behovene. Det er forskjellige måter å tilnærme seg et slikt prosjekt, og vi kan være din sparringspartner i denne prosessen. Vi får en del henvendelser med kort informasjon om boligen og spørsmål om pris. Vi har forståelse for at pris er viktig, derfor tilbyr vi den første samtalen helt gratis og uforpliktende. Det er ekstremt viktig at vi får vurdert boligen på nært hold, og blir kjent med din visjon for den. Da vil du få et estimat du kan stole på.

Sliter du med å komme i gang?

Slik hjelper vi deg med oppussingen

1

Befaring

På et trivelig besøk hos deg lar vi idéene flomme og danner et bilde om hvordan din drøm kan bli til virkelighet.

Les mer
2

Planlegging

Med god kontroll på helheten kontakter  vi håndverkere og legger en plan for fremdrift og budsjett som du er fornøyd med.

Les mer
3

Gjennomføring

Prosjektledelsen gjør vi for deg. Vi engasjerer dyktige håndverkere som gjennomfører til avtalt tid og pris, og leverer et strålende resultat.

Les mer
Farger til fargevalg

Start med en gratis befaring

La oss komme på besøk til deg. Vi ser på oppussingplanene dine og sammen finner vi gode kreative løsninger for å gjøre drømmen din til virkelighet. Befaringen er helt gratis og uforpliktende.

Send oss en melding

Takk for meldingen!

Vi svarer deg så fort vi kan.
Oi dette var merkelig!

Meldingen ble ikke sendt.
Prøv på nytt eller kontakt oss på annen måte.
Ta første steg

Kom i gang med oppussingen

En inspirerende samtale med en profesjonell. Gratis og uforpliktende.