Nylig renovert og møblert stue

Hjelp til å slipe gulv

Å

slipe gulvet kan gi et helt nytt liv til boligen, og få den til å fremstå både lysere og mer moderne. Med årene blir gulv gjerne slitte, misfargede og ujevne, men de kan effektivt behandles slik at de lever i mange år til. Vi hjelper gjerne med gulvsliping, ettersom det krever både utstyr og ekspertise. Her forklarer vi noe av det vi tenker på når vi utfører slike tjenester.

Koselig kaffekrok i stua
Å slipe gulvet kan gi et helt nytt liv til boligen

Kan jeg slipe gulv selv?

Det er ikke noe vi anbefaler. Det er selvsagt avhengig av hva slags type gulv det er, hvilket budsjett man har, og hvor mye tid man har, men i de fleste tilfeller vil det være vår anbefaling at denne jobben settes bort til faglærte.

Ta gjerne kontakt, så kan vi komme med konkrete råd tilpasset din bolig og din situasjon.

Hvor lang tid tar det å slipe gulv?

Avsett gjerne tre dager til gulvsliping hvis det er snakk om inntoning, og legg til ett døgn til for herdingsprosessen. Størrelsen på boligen, eller arealet til gulvet, har selvsagt mye å si for hvor mye tid det eksakt vil være behov for.

Hvor mye koster det å slipe gulv?

Hvert gulv er i utgangspunktet unikt, og derfor gir vi gjerne prisanslag først etter befaring. Vår befaring er gratis og uforpliktende.

5 ting du bør tenke på når du skal slipe gulv

#1 Gulvsliping innebærer forarbeid.

Å renovere gulv betyr at du ikke kan oppholde deg i det aktuelle rommet, eller ha ting der. Hvis dere ønsker å bo i boligen mens renoveringen pågår, så vil muligens det å kunne flytte ut alt av møbler være utfordrende, men det er veldig viktig at man kommer til. I tillegg skaper gulvsliping en del støv som man helst ikke vil ha på møbler og annet interiør.

#2 Hva gulvet er laget av har noe å si.

Du bør finne ut hvilken tresort som er anvendt i gulvet ditt, og planlegge for det. Av de mest vanlige i Norge har vi eik, som gjerne er hardt, og furu, som er en mykere tresort. Les mer om gulvtyper og tresorter her. Hvilken tresort gulvet er laget av vil ha betydning for slipepapiret. Vær spesielt obs på alt av spiker, skruer, lister og annet som har vært eller er i gulvet. Alt som stikker opp når slipemaskinen kjører vil rive i stykker slipepapiret.

#3 Gulvsliping innebærer etterarbeid.

Som nevnt skaper gulvsliping en del støv som kan legge seg på vindusflater. Vær forberedt på noe rengjøring i etterkant av arbeidet.

#4 Bruk en faglært dersom du ønsker å tilsette farge i renoveringen av gulvet.

Dersom man tilsetter farge, eller "inntoning", og kvaliteten på gulvslipingen ikke har vært topp, så vil du se sirkelformene som skapes av trestrukturen. Derfor er vår klare anbefaling at om man skal tone inn så er det helt nødvendig at det er en faglært som gjør jobben. Hvis du bruker klarlakk i stedet for farge så er ikke denne utfordringen den samme.

En mann som sliper et gulv
Valg av slipepapir baseres på tresorten gulvet er laget av

#5 Sikre tilgang til nok strøm.

Gulvsliping krever noe mer strøm enn det som typisk er tilgjengelig for eksempel i en vanlig stue. Typisk vil vi koble til komfyrstøpselet for å få nødvendig mengde ampere.

#6 Renover kjøkken og stue samtidig.

Dette er et generelt råd, men når man først er i gang med oppussing så er det like greit å ta for seg mer i samme slengen. Det sparer både tid og penger i det store bildet. Dette gjelder spesielt med gulvrenovering ettersom det er så inngripende og krevende med tanke på flytting av møbler og dere som bor der. Om mulig, se om dere kan renovere resten av kjøkkenet og/eller stua samtidig.

Det er jo også veldig gøy da når man først setter i gang med oppussing!

Ta kontakt for gratis befaring

Håper denne informasjonen om renovering av gulv kan komme deg til nytte. Ta gjerne kontakt i dag for en uforpliktende gratis befaring. Vi bryr oss veldig om at du får et bra resultat og en behagelig prosess. Les gjerne om hvordan vi planlegger store oppussingsprosjekter, eller om hvordan vi pusset opp en leilighet på Rodeløkka i Oslo. I alle prosjekter tar vi en tydelig og forutsigbar ledelse og sikrer at kun de beste er involvert i hver enkelt del av jobben. Vår prosess kan du lese mer om her.

Sliter du med å komme i gang?

Slik hjelper vi deg med oppussingen

1

Befaring

På et trivelig besøk hos deg lar vi idéene flomme og danner et bilde om hvordan din drøm kan bli til virkelighet.

Les mer
2

Planlegging

Med god kontroll på helheten kontakter  vi håndverkere og legger en plan for fremdrift og budsjett som du er fornøyd med.

Les mer
3

Gjennomføring

Prosjektledelsen gjør vi for deg. Vi engasjerer dyktige håndverkere som gjennomfører til avtalt tid og pris, og leverer et strålende resultat.

Les mer
Farger til fargevalg

Start med en gratis befaring

La oss komme på besøk til deg. Vi ser på oppussingplanene dine og sammen finner vi gode kreative løsninger for å gjøre drømmen din til virkelighet. Befaringen er helt gratis og uforpliktende.

Send oss en melding

Takk for meldingen!

Vi svarer deg så fort vi kan.
Oi dette var merkelig!

Meldingen ble ikke sendt.
Prøv på nytt eller kontakt oss på annen måte.
Ta første steg

Kom i gang med oppussingen

En inspirerende samtale med en profesjonell. Gratis og uforpliktende.