Nytt kjøkken med kjøkkenøy for sosial sone

Slik pusset vi opp en leilighet på Rodeløkka

K

jøkkenet som sosial sone

Med prosjekter i mange ulike typer bygg har vi opparbeidet oss et godt erfaringsgrunnlag med oppussing av leiligheter. Med hensyn til kostnadseffektivitet kan man på en måte si at jo større leiligheten er, jo bedre, men vi finner alltid gode løsninger som treffer på din visjon og budsjettramme. Nylig pusset vi opp på Rodeløkka i Oslo, hvor leiligheten ble lys og delikat med et helt nytt kjøkken i en åpen sosial sone.

“Jeg har en ekstrem lidenskap i ethvert oppussingsprosjekt, og for det å se hvor glad og fornøyd kunden er etterpå” Trond Aarbogh Bjerke, Prosjektleder

Bedre arealutnyttelse og åpenhet er typisk ved oppussing av leilighet

Det er veldig typisk å ville gjøre endringer på stue og kjøkken. I mange eldre leiligheter er disse to rommene separat, mens det blir stadig mer vanlig å gjøre om kjøkkenet til en åpen sosial sone i forbindelse med stua. For noen innebærer dette justeringer på planløsningen, med flytting av vegger eller flytting av kjøkkeninnredning inn på stua. Med en slik løsning kan du til og med skape et ekstra soverom av det gamle kjøkkenrommet!

Hvor mye koster det å pusse opp en leilighet?

Størrelsen på leilighetene vi er involvert i varierer veldig, men kostnadene blir stort sett de samme. Det som er mest avgjørende er hvilke rom som skal fornyes, hvorav bad og kjøkken ofte ender opp som dyrest. Tilstanden på leiligheten spiller også inn, og det samme gjelder hvilke valg du tar med hensyn til materialer og kvalitet på innredning. Valg av kjøkkenløsning er en typisk faktor her. IKEA har med sin styrkede satsing på kvalitet blitt stadig mer populært, men det finnes flere gode leverandører å velge blant. Det viktigste er at du som kunde av oss kan kombinere bestillinger fra ulike leverandører for å lande på et passende kostnadsnivå og en stil du liker. For eksempel kan skroget, frontene og hvitevarene til et kjøkken komme fra helt forskjellige leverandører. I leiligheten vi pusset opp på Rodeløkka ble det tidlig avklart at bad kunne man vente med, mens kjøkkenet var essensielt å fornye. Kunden hadde selv en prosess med tre ulike kjøkkenleverandører, og kom fram til en løsning som var tilfredsstillende med hensyn til budsjett, og som skapte følelsen av en sosial sone med kjøkkenøy i midten.

Hva ble gjort i oppussingsprosjektet på Rodeløkka?

Leiligheten var en 3-roms fra 1982 på 87 kvadratmeter, i første etasje. Kunden hadde brukt oss til et prosjekt ved en tidligere anledning, og med sin samboer hadde han nå fått oppgradert til noe som var litt større og mer egnet for fremtiden. Etter en befaring i leiligheten var prosjektplanen klar, og i de neste fem ukene ble følgende gjennomført:

  • Uke 1: På grunn av grundig planlegging kunne vi sette i gang med prosjektet umiddelbart etter overtakelse. Kunden utførte selv malerarbeid på soverom, og demonterte garderobeskap og annen innredning. De viktigste bestillingene ble avklart og gjennomført. Elektriker og snekker fullførte demonteringen og frakoblingen av kjøkkenet slik at noe av det kunne bli solgt på Finn.
  • Uke 2-3: Arbeid ved snekker, elektriker og maler, inklusive blant annet helsparkling av vegger, senking av tak og montering av downlights på kjøkken, stue og i entré.
  • Uke 4: Sliping av parkett samt lakkering. Hvitevarer og kjøkkeninnredning ble levert fra Elkjøp og Epoq. Arbeid ved maler. Kunden flyttet fra sin forrige leilighet og inn i denne ved slutten av uken.
  • Uke 5: Montering av kjøkken, samt fotlister i stue, entre og kjøkken. Nytt gulv ble lagt i entréen, et garderobeskap fra IKEA ble satt opp, og maler fullførte resterende arbeid. Leiligheten stod ferdig oppusset mot slutten av denne femte uken av prosjektet.

Prosjektet tok altså for seg stue, kjøkken og inngangsparti, samt veiledning knyttet til øvrige rom. Taket ble senket for å kunne romme belysning i form av dimbare downlights, og med en lang stor stue ble effekten umiddelbar og tydelig, det ble betraktelig mer lyst og innbydende! Gulvet var av god kvalitet, men så gammelt ut, og ble derfor slipt ned og påført invisible lakk. Det er en effektiv og god løsning vi ofte anbefaler som alternativ til å legge nytt gulv.

Badet ble vurdert, men kunden selv innså etter overtakelse at de hadde “blitt helt forelska i det”, og de valgte dermed å heller bruke mer penger på kjøkkenløsningen. Vi bistod som sparringspartner i det flere ulike kjøkkenleverandører ble vurdert, og ved montering var det viktig å få plassert den nye kjøkkenøya på en måte som skulle skape en allsidig sosial sone. Kunden har rapportert tilbake at kjøkkenet har blitt en herlig sone som passer like bra for matlaging og baking som for corona-hjemmekontor!

For de to soverommene ønsket kunden å gjøre en innsats selv. I den forbindelse ga vi et lite kurs i maling, samt en handleliste de kunne gå etter. Resultatet ble veldig fint! På stua ønsket de å få opp en karakteristisk tapet som skulle skape brytning på en kortvegg. De undersøkte ulike tapettyper og kjøpte inn, og vår maler fullførte jobben.

I full sving med maling

Prosjektet handlet altså i sin essens om mer lys og et nytt kjøkken. I tillegg gjorde vi også andre viktige grep knyttet til det elektriske anlegget. Vi etablerte en ny kurs for stekeovnen, flyttet strømbrytere og satte opp en ny stikk på terrassen. Malerarbeidet var omfattende og gjaldt tak og vegger. Når prosjektet var ferdig utført ble alt av dokumentasjon knyttet til el oversendt, og en gjennomgang av leiligheten ble gjort i fellesskap.

“Jeg sitter bare å nyter den nye leiligheten min”

Hva er utfordrende ved oppussing av leiligheter?

Det er mange muligheter i et oppussingsprosjekt. Vi elsker det når du har mange tanker, og vi kan komme deg i møte med gode løsninger som treffer på tids- og budsjettrammer. En vanlig utfordring er knyttet til endringer underveis. Planlegging og god kommunikasjon er nøkkelen til suksess.

Ved større endringer er det viktig å ta en prat med styret i sameiet eller borettslaget. I noen tilfeller er det nødvendig å få grønt lys fra styret på det man ønsker å gjøre. Dersom kjøkken skal flyttes til stue er det essensielt at det er en våtromsvegg i umiddelbar nærhet til stuevegg.

Hvorfor skal man pusse opp eldre leiligheter?

Vi ønsker alle det beste ut av våre private omgivelser. Det er ikke alltid timingen eller mulighetsrommet for å kjøpe helt nytt er god, da er oppussing av eksisterende en perfekt løsning. I tillegg gir det anledning til å forme det akkurat slik du ønsker. Du kan skape tidsriktighet i stil og materialvalg, tilføre et personlig preg, og ikke minst ta med deg sjarmen som ligger i bygget fra før.

"Smart Oppussing hjalp oss med et nytt kjøkken i tillegg til oppussing av primærrommene i leiligheten. De var behjelpelige med råd til hvordan vi selv kunne gjøre de oppgavene vi ønsket, hadde et godt blikk på helheten, og hjalp oss til å ta gode beslutninger om hva som var lurt å gjøre i denne runden."

Drømmer du om å pusse opp leilighet?

Ta gjerne kontakt tidlig dersom du er i en prosess for å kjøpe et oppussingsobjekt. Da kan vi være med på visning, og vi kan være en sparringspartner i den viktigste fasen, nemlig planleggingen. Ved å snakke om oppussing på selve visningen vil du virkelig kunne få følelsen med potensialet i leiligheten samt omfanget av et eventuelt prosjekt. En slik befaring er uforpliktende, og våre kunder har alltid stor glede av dialogen som oppstår. Som i prosjektet på Rodeløkka kan vi være din konsulent også på valg av farger, produkter og materialer. Ta kontakt i dag og fortell oss om ditt prosjekt.

Bildet som er anvendt i denne artikkelen er ment som illustrerende da vi dessverre ikke har bilder fra leiligheten som er omtalt.

Sliter du med å komme i gang?

Slik hjelper vi deg med oppussingen

1

Befaring

På et trivelig besøk hos deg lar vi idéene flomme og danner et bilde om hvordan din drøm kan bli til virkelighet.

Les mer
2

Planlegging

Med god kontroll på helheten kontakter  vi håndverkere og legger en plan for fremdrift og budsjett som du er fornøyd med.

Les mer
3

Gjennomføring

Prosjektledelsen gjør vi for deg. Vi engasjerer dyktige håndverkere som gjennomfører til avtalt tid og pris, og leverer et strålende resultat.

Les mer
Farger til fargevalg

Start med en gratis befaring

La oss komme på besøk til deg. Vi ser på oppussingplanene dine og sammen finner vi gode kreative løsninger for å gjøre drømmen din til virkelighet. Befaringen er helt gratis og uforpliktende.

Send oss en melding

Takk for meldingen!

Vi svarer deg så fort vi kan.
Oi dette var merkelig!

Meldingen ble ikke sendt.
Prøv på nytt eller kontakt oss på annen måte.
Ta første steg

Kom i gang med oppussingen

En inspirerende samtale med en profesjonell. Gratis og uforpliktende.