Kjøp av bolig er en spennende og emosjonell prosess

Råd til deg som skal kjøpe bolig

Ø

nsker du å investere i et oppussingsprosjekt?

Å forstå tilstanden til boligen er ekstremt viktig tidlig i prosjektet. I denne artikkelen beskriver vi viktige steg i prosessen samt hvordan vi kan bistå deg.

Vår prosess

Vi starter med å gå i dialog med deg rundt dine ønsker, deretter gjør vi nødvendige undersøkelser før vi kommer tilbake med idéer og forslag til plan. Å pusse opp en bolig kan bli et stort prosjekt med mange avhengigheter, men med solid planlegging og de beste fagfolkene for hver enkelt del er du sikret et prosjekt som leverer på forventningene til budsjett og kvalitet.

Det første vi tar for oss er tilstandsrapporten.

Hva er en tilstandsrapport?

Ved salg av bolig skal det fremlegges en tilstandsrapport. Denne rapporten utformes av en takstmann og er resultatet av en systematisk gjennomgang av boligen med hensyn til avvik fra byggeforskriftene samt vedlikeholdsbehov.

I tilstandsrapporten vil du finne en gradering av boligens tilstand.

Hva er en tilstandsgrad?

I sin gjennomgang setter takstmannen tilstandsgrader for deler av boligen. Den beste graderingen er TG0, som betyr ingen merknader og at alt er i perfekt tilstand. TG3 betyr at bygningsdelen er i svært dårlig tilstand og har et akutt behov for tiltak.

Hva er viktigst ved gjennomgang av boligens tilstand?

Vi hjelper deg med å tolke tilstandsrapporten, og vil gjennomføre ytterligere gjennomgang av boligen for å forstå hvordan din drøm kan realiseres innenfor budsjett- og tidsrammer. Boligdrømmer handler ofte om det estetiske, men kostnadsdriverne ligger ofte “bak veggene”. Vi mener det er kritisk å gjøre en grundig gjennomgang av:

  1. Tak og drenering: Eventuelle fuktskader eller forekomster av mugg må avdekkes. Et “problemtak” i eldre hus avsløres ofte ved å ta en tur opp på loftet. Dersom boligen har en kjeller må dreneringen sjekkes også her.
  2. Gamle rørsystemer: Mange eldre hus fra etterkrigstiden har kobberrør som nærmer seg anbefalt levetid, og både trykksatte rør og avløpsrør er utsatt. Å sjekke for fukt er viktig, og eventuelle oppgraderinger gjøres heller for tidlig enn for sent.
  3. Elektrisk anlegg: Den generelle tilstanden til det elektriske anlegget må vurderes, herunder ledningsføringer, brytere, sikringer og overspenningsvern. Mangelfull jording må avdekkes.

Om alt dette er i orden, og ikke behøver oppgradering, er det en positiv overraskelse, og budsjett og tid kan rettes mot mer estetiske oppgraderinger. Som del av denne prosessen kartlegger vi også mulige “quick-wins”. Altså, mindre endringer som kan gi umiddelbar positiv effekt. På kjøkkenet kan det være at du ved bytte av benkeplate, hvitevarer og/eller fronter kan få følelsen av et nytt og moderne kjøkken. Bad kan være gått ut på dato men fortsatt leve i 10 år til med mindre inngrep.

Er du i gang med å se på bolig for oppussing?

Ta gjerne kontakt med oss tidlig.

Det er forskjellige måter å tilnærme seg et slikt prosjekt, og vi kan være din sparringspartner i denne prosessen. Om vi får vurdert boligen på nært hold og blir kjent med din visjon, vil du få et estimat du kan stole på.

Sliter du med å komme i gang?

Slik hjelper vi deg med oppussingen

1

Befaring

På et trivelig besøk hos deg lar vi idéene flomme og danner et bilde om hvordan din drøm kan bli til virkelighet.

Les mer
2

Planlegging

Med god kontroll på helheten kontakter  vi håndverkere og legger en plan for fremdrift og budsjett som du er fornøyd med.

Les mer
3

Gjennomføring

Prosjektledelsen gjør vi for deg. Vi engasjerer dyktige håndverkere som gjennomfører til avtalt tid og pris, og leverer et strålende resultat.

Les mer
Farger til fargevalg

Start med en gratis befaring

La oss komme på besøk til deg. Vi ser på oppussingplanene dine og sammen finner vi gode kreative løsninger for å gjøre drømmen din til virkelighet. Befaringen er helt gratis og uforpliktende.

Send oss en melding

Takk for meldingen!

Vi svarer deg så fort vi kan.
Oi dette var merkelig!

Meldingen ble ikke sendt.
Prøv på nytt eller kontakt oss på annen måte.
Ta første steg

Kom i gang med oppussingen

En inspirerende samtale med en profesjonell. Gratis og uforpliktende.